آموزش‌هاي مديران

توسط : حسینی | بازدیدها : 4403 | 
30 اردیبهشت 1395
|
|
نظرات : 0

آموزش‌هاي مديران

به‌ آموزش‏هايي‌ اطلاق‌ مي‌گردد كه‌ در راستاي‌ تعالي معنوي و حرفه‌ای مديران‌ در زمينه‌هاي‌ بهبود نگرش‌ و بصیرت ‏افزایی و توسعه‌ مهارت‏های‌ انساني‌، ادراكي‌ و فني‌ در چارچوب «سامانه و برنامه آموزش مديران»طراحي و اجرا مي‌گردد. طی این آموزش‏ها بر اساس برنامه آموزش مدیران برای انتصاب، ارتقاء و تمدید مدت مدیریت حرفه‏ای الزامی‏است.آموزش‌هاي مديران به دو بخش زير طبقه بندي مي‌شوند: الف- تعالي معنوي مديران ب- تعالي حرفه‏اي مديران

بر اساس بخشنامه مورخ 14/5/1394 صادره از معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور دستگاه‌های اجرایی می­توانند دوره های آموزشی مدیران حرفه‌ای را را رأساً و یا از طریق مرکز آموزش و پژوهش های توسعه و آینده­نگری کشور و واحدهای استانی، دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی ، برنامه­ریزی و اجرا نمایند.

معرفی سامانه آموزش مدیران

در اجرای ماده 56 قانون مدیریت خدمات کشوری و بند 3 بخشنامه شماره 1834/200 مورخ 30/1/1390 و بند 4/5/ نظام مذکور سامانه و برنامه آموزش مدیران در تاریخ 15/12/1390 طی بخشنامه شماره 32664/90/200 توسط معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور (وقت) ابلاغ شده است.

چکیده‌ای از اهم اهداف این سامانه عبارت است از:

الف‌) ارتقاء و تعالي معنوي و توسعه مهارت‏های‌ فني‌، انساني‌ و ادراكي‌ مديران‌ و متناسب‌ ساختن‌ توانائي‏هاي‌ آنان‌ با پيشرفت‌ دانش‌ و فن‌آوري‌ در زمينه‌هاي‌ برنامه‌ريزي‌، سازماندهي‌، نظارت، هدايت‌ و ارزشيابي و نقش‏هاي مديريتي‌.

ب‌) آماده‌ ساختن‌ مديران‌ حرفه‌ای و کارمندان براي‌ پذيرش‌ مسئوليت‏هاي‌ جديد.

 

تعاریف

سامانه آموزش مدیران:منظور از سامانه آموزش، مجموعه اهداف، ساختار و روش‌های اجرایی آموزش و تربیت مدیران حرفه‌ای و سیاسی است که از طریق آن برنامه آموزش مدیران در سطوح مختلف طراحی و اجرا می‌شود.

برنامه آموزش مدیران:مجموعه دوره‌ها و اقدامات آموزشي هدفمند است كه بر اساس سامانه آموزش و اهداف و راهبردهاي آموزشي مدیران در دو بخش تربیت مدیر و آموزش مدیران طراحی و اجرا مي‏شود.

برنامه تربیت مدیران(قبل از انتصاب):به‌ مجموعه برنامه‌های آموزشی و توسعه‌ای اطلاق‌ مي‌شود كه‌ به منظور پرورش و توسعه کارشناسان و مدیران مستعد ارتقاء به پست‌های مدیریت حرفه‌ای طراحی و اجرا می‌شود.

آموزش‌های حین انتصاب مدیران:به‌ مجموعه آموزش‏ها و فعالیت‌های‌ توسعه‌ای اطلاق‌ مي‌‌شود كه‌ در راستاي‌ تعالي معنوي و حرفه‌ای مديران‌ در زمينه‌هاي‌ بهبود نگرش‌ و بصیرت‏افزایی و توسعه‌ مهارت‏های‌ انساني‌، ادراكي‌ و فني‌، طراحي و در دوران تصدی پست مدیریتی مدیران حرفه‌ای و سیاسی اجرا مي‌شود. طی این آموزش‏ها بر اساس سامانه و برنامه آموزش مدیران در طول دوره خدمت مدیریتی مدیران سیاسی و حرفه‌ای الزامی‏است.

تعالی معنوی:ایجاد زمینه‌های خودسازی، رشد اخلاقی، و سازندگی معنوی برای افراد است که از طریق افزایش معرفت دینی و تعمیق آگاهی‌ها و دانستنی‌ها و معرفت دینی به قلب آنان حاصل می‌گردد.

تعالی حرفه‌ای:ایجاد زمینه‌های بهبود نگرش و بصیرت‌افزایی و توسعه مهارت‌ها، نقش‌های مدیریتی و شایستگی‌های لازم برای انجام وظایف مدیریتی

مديران حرفه‏اي:تمامي عناوين پست‏هاي مديريتي و سرپرستي دستگاه‏هاي اجرايي، به ‌استثناء سمت‏هاي مديريت سياسي موضوع ماده 71 قانون مديريت خدمات كشوري و همتراز آنان، مديران حرفه‏اي تلقي مي‏شوند.

مدیران حرفه‌ای پایه:شامل روسای ادارات، سرپرستان، روسای گروه‌ها، بخشداران و معاونین آنها، و سمت‌های مدیریتی هم سطح

مدیران حرفه‌ای میانی:شامل مدیران کل و معاونین، فرمانداران و معاونین، معاونین روسای سازمان‌ها و موسسات دولتی، مراکز مستقل و سمت‌های مدیریتی هم‌سطح

مدیران حرفه‌ای ارشد:شامل مدیران عامل شرکت‌ها، روسای سازمان‌ها و موسسات دولتی، مراکز مستقل و سمت‌های مدیریتی هم‌سطح

کارشناسان در مسیر ارتقای شغلی:کلیه کارشناسانی که شرایط ماده 3 و 4 تصویب‌نامه شماره 6643/206 مورخ 23/03/1390 انتخاب و انتصاب مدیران حرفه‌ای را داشته و فهرست آنان در بانک اطلاعات مدیران دستگاه ثبت شده و یا می‌شود.

دامنه شمول:تمامی مدیران سیاسی موضوع ماده 71 قانون مدیریت خدمات کشوری و مدیران حرفه‌ای در سطوح سه گانه پایه، میانی و ارشد و همچنین کارشناسان موضوع ماده 3 و 4 تصویب‌نامه شماره 6643/206 مورخ 23/3/1390 شورای عالی اداری (موضوع انتخاب و انتصاب مدیران) مشمول سامانه و برنامه آموزش مدیران می‌شود.

برنامه‌های آموزشی مدیران حرفه‌ای

 

 

برنامه‌های آموزشی قبل از انتصاب

پایه

میانی

ارشد

دوره های آموزشی مشترک مدیران

آموزش‌های شایستگی‌های عمومی مدیریت

152

114

116

آموزش‌های تعالی معنوی

72

48

22

 

دوره‌های آموزشی اختصاصی سطح مقدماتی (دستگاهی)[1]

 

 

 

 

برنامه‌های آموزشی حین انتصاب مدیران

 

 

 

دوره های آموزشی مشترک مدیران

دوره‌های آموزشی تخصصی مدیریت

130

152

96

آموزش‌های تعالی معنوی

96

108

108

 

دوره‌های آموزشی اختصاصی سطح پیشرفته (دستگاهی)

 

 

 

 

 

1-بخشنامه شماره 11851/93/206 مورخ 5/9/1393 شورای عالی اداری -.pdf [ШШЩ: 826.26 ЪЫЊЩЩШЁШЫЊШЄ] ( تعداد دانلود: 125)

برنامه آموزش و تربیت مدیران آینده دستگاه‌های اجرایی[1]

در راستای اجرای بند 4 سیاست‌های کلی نظام اداری ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) مبنی بر «دانش‌گرایی و شایسته‌سالاری مبتنی بر اخلاق اسلامی در نصب و ارتقاء مدیران» و به استناد بند 11 ماده (115) قانون مدیریت خدمات کشوری و در اجرای ماده (56) قانون یاد شده و نیز تکلیف مقرر در بند 7 برنامه مدیریت سرمایه انسانی نقشه راه اصلاح نظام اداری، «برنامه آموزش و تربیت مدیران آینده دستگاه‌های اجرایی» توسط رئیس جمهور محترمبه شماره 560/93/206 مورخ 20/1/1393 ابلاغ شده است.

تعاریف

برنامه:فرآیند توسعه شایستگی‌های عمومی مدیریت به منظور پرورش و توسعه مدیران حرفه‌ای موردنیاز دستگاه‌های اجرایی است. شایستگی:به مجموعه‌ای از دانش، مهارت‌ها و نگرش‌های تعیین‌شده از سوی معاونت اطلاق می‌شود که به یک فرد امکان می‌دهد تا بتواند وظایف مدیریتی را پس از احراز پست مدیریت و یا ارتقاء به سطوح بالاتر، به طور موفقیت‌آمیز انجام دهد.

نیمرخ شایستگی (Profile) : نگاره‌ای است مستند که براساس شایستگی‌ها و ارزیابی وضع موجود افراد، کمبودهای دانشی، مهارتی و نگرشی آنان را برای آمادگی پذیرش پست‌های مدیریتی و یا ارتقاء به سطوح بالاتر، نشان می‌دهد.

کانون ارزیابی:مراکز تأیید صلاحیت ‌شده (دولتی و غیردولتی) توسط معاونت هستند که طی فرآیندی رسمی و برمبنای شاخص‌ها و ابزارهای مورد تأیید معاونت نسبت به ارزیابی شایستگی‌های کارمندان و تعیین میزان توان بالقوه آنان برای احراز پست‌های مدیریتی اقدام می‌نمایند.

واحد عملیاتی:آن دسته از واحدهای سازمانی دستگاه‌های اجرایی نظیر مدارس، بیمارستان‌ها، ورزشگاه‌ها، موزه‌ها، مراکز فنی و حرفه‌ای و مراکز نگهداری معلولین هستند که تولید، تأمین و ارائه خدمات اصلی و نهایی دستگاه را به عهده دارند.

واحد ستادی:به آن دسته از واحدهای دستگاه‌های اجرایی که در زمره تعریف واحد عملیاتی قرار نمی‌گیرند، اطلاق می‌شود.

مدیریت حرفه‌ای:تمامی پست‌های مدیریتی دستگاه‌های اجرایی به استثناء پست‌های مدیریت سیاسی مندرج در ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری

 [1]میزان ساعت مربوط به این دوره‌ها توسط دستگاه مشخص خواهد شد.

بخشنامه آشنایی با قانون مدیریت خدمات کشوری و قوانین و مقررات مالی و محاسباتیmodiran-bakhshname.pdf [ШШЩ: 1.46 ЩЪЇШШЁШЫЊШЄ] ( تعداد دانلود: 37)

 

 

فعلا نظری ثبت نشده است.ما را با ثبت نظرات ارزشمند خود همراهی کنید

نظر دهید

اطلاعات
برای ارسال نظر، باید در سایت عضو شوید.